50 vuotta sitten; valkolakki! Nyt rakas perhe!

Klikkaa kuva suuremmaksi

Huomenna lauantaina 4. kesäkuuta saan viettää lakkiaisjuhlia vanhalla koulullani, Haapaveden Yhteiskoululla. Koululla, josta itse kirjoitin ylioppilaaksi 50 vuotta sitten. Koululla, jossa olen myös saanut toimia opettajana 1960 - luvulla! On äärettömän hienoa tavata kavereitaan pitkästä aikaa ja myös opettajatovereitaan. Ovat molemmat varmaan niin kuin silloin ennen; mukavia ja erikoisia persoonia.

Tuohon aikaan jouduimme maksamaan itse tai vanhempamme koko oppikoulumme kulut. Kalleinta se oli meille, jotka jouduimme käymään koulutietämme vieraalla paikkakunnalla, kun kotipitäjissämme ei sellaista opinahjoa ollut. Jostain ne rahat vain aina löytyivät, vaikka ajottain tiukkaa tekikin! Köyhyys ei ole ilo,mutta oikein tajuttuna se saattaa jalostaa ihmistä. Eikä se ole myöskään ollut kenenkään meidän esteenämme etsiessämme paikkaamme suomalaisessa ja ei myöskään kansainvälisessä elinympyröissä! Intohimoinen elämännälkä jalostaa halullisen eteenpäinpyrkijän.

Oman taipaleeni yksi kohokohta oli tuo 50 vuoden takainen hetki Haapavedellä; kuinka kiitollinen olenkaan tuosta koulutaipaleesta kavereideni ja opettajieni kanssa. Tiukka koulu, mutta kuitenkin niin salliva meidän kunkin erikoislaatuisuudelle. Jopa tuhmuuksille ja tyhmyyksille! Sain itse huikeat eväät pitkälle ja värikkäälle elämälleni; pitkälle on päästy  nälkämaan katveesta maailman turuille ja toreille. Jopa 7 - kymppisenä eka kertaa kansanedustajaksi! Muista tavoitteiden täyttymisistä puhumattakaan!

Tärkeintä tässä päivässä on kuitenkin perheeni, todellinen voimavarani. Nuo kuvan ihmiset; siinä tyttäreni Reetan perhe Malagan kodissani muutama vuosi sitten; vasemmalta Ada, juuri kielilukioon siirtyvä laulutähti, Reeta, Luna 13 - kesäinen ilopilleri ja isänsä Dario, syntyjään Roomasta, sydämeltään aito suomalainen. Poikani Juuson, Reetan kaksoisveli, ja vaimoni tuki minulla on ollut yhtä ratkaisevan tärkeää kuin kuvan perheenjäsenten. Elämä palkitsee, jos Sallimus katsoo niin, vaikka ihminen ei olisi sitä omilla eväillään ja teoillaan ansainutkaan! Olen onnenpoika! On ihanaa rakastaa ja saada osakseen rakkautta! Sitä toivon Teille kaikille Toivon päivänä! Lippu on salossa meille kaikille ja erityisesti meille Toivoille, vanhoille ja nuorille. Eläköön Isänmaa!

Aiheet:  

Kommentit

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.